Så vart det december

Och det är ju inte så mycket att göra åt det! Det är som det är, och det blir faktiskt vår och sommar igen. Nån gång..

Just nu regnar det ute. Tror i vart fall det är regn. Möjligen blandat med snö.

Snön ligger åtminstone vit på marken sen några dagar tillbaka. Det var nån gång sent i tisdags som det började snöa. Och fortsätta snöa. Även i omsdags förmiddag.

Sen började det regna. Och blåst har det gjort hela tiden. Och det blev moddigt och halkigt och isigt och vattenpölar blandat med gu’ vet vad. De ord jag har i huvudet angående det, gör sig nog inte så bra i text.

Strax före klockan två i onsdags var jag på väg till Tryckeriet. HD:s gamla som numera är ett allaktivitetshus. Med HD avser jag alltså Helsingborgs Dagblad. Lyckligtvis har jag inte så långt att gå dit, men det var jobbigt nog att parera mellan   ishalka och gå-bara öppningar. Mycket trafik var det dessutom, så jag tog den lilla omvägen ända fram till det ”riktiga” övergångsstället. Där man trycker på en knapp och väntar tills det blir grönt!

Och vad hade jag där att göra då? Jo det var julbaluns! Marknad? Inte riktigt. Men möjlighet för olika instanser att föra fram information, eller över huvud taget visa sig på arenan. Därför fanns det alltså flera instanser från kommunen – det är H22 nästa sommar, och den här stadsdelen är grymt inblandad. Inklusive med nybyggen och renoveringar och Ikea som etablerar ett projekt… Googla på H22 och kolla in vad som händer på Drottninghög framöver. Så slipper jag skriva om det. Inte just nu i alla fall. Blir kanske nåt senare…

Multi-Kulti-jul på Tryckeriet, var det ja. Med olika föreningar, det lokala biblioteket och kyrkan, den första med ett travar med böcker man fick ta gratis, den senare med diverse tidningar och foldrar.

Det fanns förstås glögg, pepparkakor och varm choklad. Och vi hade kaffe och pepparkakor på vårt bord. Kullabygdens Fruktodlingar stod där med en man, och sålde äppelmust och äppelglögg och äppelchips – och småkakor i sånt där prassligt plastmaterial. Det enda ord i mitt huvud just nu var chiffong, men det kan det ju knappast vara. Nåt liknande ord…

Sen var det musik och sång och dans förstås, och det såldes hemvirkat julpynt – de minsta virkade raggsockar och vantar man kan tänka sig. Och lite annat. Bomullstyger i sköna mönster att ha som sari eller gardin eller filt eller strandhandduk eller till vad som helst där man kan ha ett stycke tyg som piffar upp.

Vad mera? Jo en hel del mera, men nu ids jag inte räkna upp mera. Men ska nämnas att det stod vakter utanför som kollade att man hade vaccinationspass, och det var flera hörde jag, som inte kom in fast de hade blivit vaccinerade både två och tre gånger – bara för att de inte kunde visa upp ett bevis för det. Detta trots att det också var ett antal Stadsdelsmammor som försökte hjälpa till att ladda ner bevis till dem som inte kunde själva.

Men det är ju inte alla som har det där med mobil/datorvana, Internet på den mobil de har eller mobilt Bank-ID. Frågan är varför de inte kontaktade sin läkarstation innan. Nog sjutton hade man kunnat få en pappersutskrift den vägen?

Man skulle nu kunna tro att det är November och NaNoWriMo, för nu rinner orden ur mig. Det gjorde det inte i november. Rann ord ur mig. Det gick jättebra de första 10 dagarna, sen glömde jag bort det helt den elfte, sen struntade jag i det. Gjorde ett par tappra försök dag 21 och 23, men nådde inte ens halvvägs. Då brydde jag mig inte längre. Men en vinst var, att jag inte kände mig misslyckad på grund av det!

Och det är inte illa det!!!!! 😀 😀 😀

Nu ska jag faktiskt ge mig ut en liten sväng. Mycket kort. Bara över till CityGross och hämta ett paket. BudBee, blev det denna gången. Jag brukar välja Instabox annars. När det över huvudtaget går att välja. Då tvingas man acceptera PostNord….

Så nu vet ni vad jag tycker om det.

Om ni är nyfikna…

Information om det kommande på Tryckeriet den 1 dec.
Betydligt mer utförligt än mitt ”reportage” inlägg här nedan på vår egen blogg

JulKul på Tryckeriet

Och nu den där svängen… paraply behövs och taggar under kängorna…  vilket jag inte har, det senare alltså…


Kommentarer är inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: