Så var det gjort!

Covidtestningen! En lång tops petade han in och en bit upp i högra näsborren, sjukskötaren eller vad han var. Erkänner, det var allt lite obehagligt. Kittlande känsla och jag blev lite rädd att han skulle sticka in den där topsen för långt.

Men så var det över efter bara några sekunder, och jag kunde gå därifrån. Hade inte behövt ta av mig ytterkläderna eller sitta ner en stund och vänta eller nånting. Allt som allt hade jag nog bara varit ett par minuter i det där avskilda rummet vid ambulansintaget

Jag bad om och fick en mugg med vatten. Hade varit så nervös innan att benen kändes alldeles mjuka, och tungan hade klibbat fast i gommen. Hade hört de värsta beskrivningar av hur provtagningen skulle gå till. Peta med sånt där långskaftat tops både här och där i näsborrar och munhåla, inklusive en bra bit ner i halsen.

Kräkreflexen, säger bara det!

Och så hade man kunnat räkna tiden i sekunder medan han petade i min näsborre.

Varför nervös? Jo först förstås en smula för själva provtagningen, även om jag visste att det skulle gå fort. Men hur skulle jag klara att ta mig dit med de där vingliga benen jag har för närvarande, och som var ännu vingligare idag?

Sen är det väl lite nervöst inför provsvaret. Hur ska det bli? Positivt eller negativt? Och där kan man ju undra vad orden positivt och negativt egentligen står för.

Det kan vara negativt om svaret är positivt, och positivt om svaret är negativt. Men det kan ju också vara positivt om svaret är positivt, för då kommer jag snart att ha haft och behöver inte oroa mig i första taget för om jag ska bli. Och då blir det per automatik att det är negativt med ett negativt svar, för då kan jag ha skiten framför mig.

Hängde ni med?

Glömde fråga om ett positivt svar skapar antikroppar och om jag då slipper bli vaccinerad. Åtminstone i nuläget. DET vore positivt!!! Men det var noll läge för frågor och svar där. In och ut, hon som släppte in mig – och in och ut med han som tog provet.

Lite urkig känner jag mig allt, förutom de där slaka benen, så nåt är det i kroppen som inte har med persiennuppsättning och träningsvärk att göra. Men den dagen, i fredags, var jag hur pigg som helst.

4 reaktioner till “Så var det gjort!

  1. Lätta förkylningssymptom, som dessutom känns av lite mer idag, samt mer besvär med muskler och leder mot hur det brukar kännas. Var tröttare också.
   Dessutom vet man ju numera att man kan vara smittbärare även om man själv inte känner sig sjuk, så tyckte jag borde låta testa mig. Bättre veta och sen handla därefter.
   Det händer ju emellanåt att jag träffar folk även om jag försöker hålla tillräckligt avstånd.

   Gilla

    1. Två dagar stod det på 1177. Om det blir så nu när det är helg, eller om svaret kommer på måndag. Vet ej. Spelar inte nån större roll vilket

     Gilla

Kommentarer är stängda.