Goda råd är inte dyra

 

Robin Sharma ger i sin bok ”Vem gråter vid din grav” i kapitel fem rådet att skriva dagbok.

”… att skriva dagbok varje dag är något av det bästa du kan göra för din personliga utveckling. Om du skriver ner både vad du har upplevt varje dag och vad du har lärt dig av det, kommer du att bli klokare för varje dag som går. Du kommer att utveckla en självmedvetenhet och göra färre misstag.  …  När du skriver dagbok får du möjlighet att regelbundet samtala på tu man hand med dig själv.  …  din personliga dagbok blir en privat plats där du kan tänja på gränserna för din fantasi och definiera dina drömmar…

Inom den medicinska forskningen har man till och med upptäkt att så lite som en kvarts dagboksskrivande per dag kan förbättra hälsan, stärka immunförsvaret och ge en mer positiv livsinställning. Om ditt liv är värt att fundera på, är det värt att skriva om. Glöm inte det.”

Så man kanske ska ta det här skrivandet lite längre… lite djupare… lite mer…

 

7 reaktioner till “Goda råd är inte dyra

 1. Tack för intressant text. Har anteckningsboken klar. Inköpt just för att bli en dagbok. Penna finns också. Det är bara så svårt att sätta igång. Sharmas insiktsfulla text gav mig en tankeställare. Man kanske skulle börja…

  Gillad av 1 person

  1. Jag blev också påmind och ska skärpa till mig på det området!
   Förundrar mig bara, varför det känns lättare att ösa ur sig när jag skriver ett blogginlägg, än när jag sätter mig ner för att skriva för mig själv! Oavsett om jag kallar det för dagbok eller morgonsidor eller nåt annat.
   Fast Sharma fokuserar ju lite mer på att reflektera över dagen som har varit, kommit och gått, än att bara bubbla ur sig som jag gör ibland. Fast det är säkert också värdefullt! På sitt sätt!

   Gillad av 1 person

   1. Håller helt med. Nu har jag i alla fall skrivit av Sharmas citat på första sidan i anteckningsboken. Alltid en början…

    Gilla

 2. Den där Sharma har säkert rätt och jag vill lägga till min lilla egna filosofi. Jag har en alldeles egen känsla av att det gamla talesättet ”sova på saken” har ett visst berättigande.
  Jag tror på att hjärnan städar bort en hel del skräp under natten och att bara godbitarna är kvar 😉
  Vi kan också göra som så att vi skriver som Margareta gör ibland och jag någon gång; en liten snutt på morgonen och fortsätta på kvällen – på samma inlägg? Hur som haver så är det rackarns skönt att få ur sig lite ditt, datt och dutt. 😀 Utöver det så känns det väldigt tillfredställande att någon ”hör”.
  Kram 🙂

  Gilla

  1. Sant! Och ibland behöver man prata med någon. Bokstavligen säga orden! Efter mitt tankeflöde i går, där allt hemskt skulle kunna hända, ringde mellandottern. I ett helt annat ärende. men jag nämnde det här, mina tankar och oron. Det var inte många minuter eller ord, men jag mådde bättre efteråt. För jag vet ju egentligen precis just det hon sa. Gå inte och älta och oroa sig och bygg upp några fantasifoster.
   Men visst är det nåt mystiskt i att det ibland är lättare att öppna sig på bloggen än till en privat dagbok?
   Men lyckligtvis har jag ju begränsat antalet följare och läsare till bara de jag verkligen vill och är okej med, ska följa och läsa. Då blir även ”öppnandet” lättare.
   Kram 😀 ❤

   Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.